Olej Cameliny (Lnianki) to naturalne źródło energii i kwasów Omega 3, Omega 6. Wysoka zawartość naturalnych polifenoli i naturalnej Witaminy E, która przechodzi u ssaków przez łożysko sprawia, że doskonale nadaje się jako komponent do pasz dla niosek oraz zwierząt reprodukcyjnych (np. lochy, samice królików itp). Olej jest bardzo bogaty w naturalne antyoksydanty z grupy tokoferoli (wit. E) 17-18 g/ kg oleju.
Skład oleju:
- Kwas linolenowy (omega 3): 41%.
- Kwas linolowy (omega 6): 17% .
Olej z Cameliny znajduje się na pierwszym miejscu pod względem najkorzystniejszego udziału kwasów tłuszczowych omega-6 i omega-3. Odpowiedni stosunek kwasów tłuszczowych omega-6 i omega-3 w oleju jest bardzo ważny, ponieważ tylko wtedy posiada on właściwości zdrowotne. Olej i ten ma właściwości odżywcze dla włosów i skóry. Ponieważ olej ten ochrania mieszki włosowe – stosowany jest również w produktach do pielęgnacji włosów.
Zastosowanie:
- Stanowi doskonały materiał paszowy o wysokim poziomie energii.
- Poprawia kondycję zwierząt,
- Korzystnie wpływa na reprodukcję (Witamina E i polifenole),
- Poprawia jakość mięsa poprzez ograniczenie procesów oksydacyjnych w komórkach,
- Ze względu na wysoką zawartość naturalnych tokoferoli jest bardzo skutecznym “wymiataczem” wolnych rodników z organizmu.
Opakowania:
Pojemnik 1000L