Materiały paszowe

Makuch z czarnuszki

Surowiec ten ma działanie antybakteryjne, antywirusowe i przeciwgrzybicze.
Właściwości:
Makuch z czarnuszki uzyskany metodą tłoczenia na zimno – ma bardzo wysoki udział oleju – ok 12%. 
Za wyjątkiem białka, błonnika i wartościowych składników odżywczych znajduje się olej frakcje oleiste i ponad 100 składników aktywnych.

Działanie farmakologiczne:
Makuch z czarnuszki wykazuje działanie przeciwzapalne, silnie antybiotyczne (antybakteryjne, antywirusowe, przeciwgrzybicze), przeciwpasożytnicze, silnie żółciotwórcze i żółciopędne.
Ma także właściwości odkażające układ pokarmowy i oddechowy.
Wykazuje także działanie odtruwające i uspokajające zwierzęta i ludzi. Wspomaga układ odpornościowy.
Może być wykorzystywany wspomagająco przy leczeniu zakażeń wirusowych, bakteryjnych i grzybiczych. Wspomaga leczenie biegunek.

Właściwości:
Wzmacnia układ odpornościowy
Posiada działanie antyalergiczne (hamuje nadmierną odpowiedź immunologiczną)
Jest naturalnym środkiem przeciwbólowym
Wykazuje działanie przeciwgrzybiczne, antybakteryjne, antywirusowe
Wspomaga procesy trawienne przewodu pokarmowego
Działa ochronnie na wątrobę i żołądek

Skład:
Białko: 30%
Tłuszcz surowy: 15%
Włókno: 7%

Dostępny w opakowaniach 25kg oraz big-bag (800kg).

Podawanie:
Duże konie – 100g/sztukę/dzień
Trzoda chlewna: 1 – 5 kg/T paszy
Drób: 1 – 5kg/T paszy