Skład chemiczny |
|
Wilgotność |
7.00% |
Białko ogólne |
64.00% |
Tłuszcz surowy |
8.00% |
Włókno surowe |
4.00% |
Popiół |
4.00% |
Bezazotowe wyciągowe (NFE) |
13.00% |
Zw. azotowe niebiałkowe |
<0.05% |
Wartości energetyczne |
|
NE Trzoda chlewna |
2300 Kcal/kg |
ME Trzoda chlewna |
4135 Kcal/kg |
ME Drób |
3500 Kcal/kg |
ME Przeżuwacze |
3900 Kcal/kg |
NE Przeżuwacze |
3650 Kcal/kg |
UFL |
1.13 UFL/Kg |
UFC |
1.11 UFL/Kg |
Zawartość aminokwasów |
|
Kw. Asparaginowy |
5.60% |
Kw. Glutaminowy |
11.00% |
Alanina |
3.80% |
Arginina |
5.10% |
Fenyloalanina |
3.35% |
Izoleucyna |
2.70% |
Histydyna |
1.55% |
Leucyna |
5.30% |
Lizyna |
2.45% |
Tyrozyna |
3.30% |
Treonina |
2.57% |
Cysteina |
1.50% |
Walina |
3.50% |
Tryptofan |
0.90% |
Metionina |
1.90% |
Seryna |
3.20% |
Glicyna |
2.70% |
Prolina |
3.00% |
Kwasy tłuszczowe (zawartość w 100%) |
|
Nasycone |
25,00 |
Jednonienasycone |
35,00 |
Wielonienasycone |
40,00 |
Linolowy |
39,00 |
Oleinowy |
32,00 |
Palmitynowy |
22,00 |
Stearynowy |
2,50 |