Materiały paszowe

Ricell 65

Suszone białko bakteryjne pochodzące z procesu destylacji ryżu

Skład chemiczny

Wilgotność

7.00%

Białko ogólne

64.00%

Tłuszcz surowy

8.00%

Włókno surowe

4.00%

Popiół

4.00%

Bezazotowe wyciągowe (NFE)

13.00%

Zw. azotowe niebiałkowe

<0.05%

Wartości energetyczne

NE Trzoda chlewna

2300 Kcal/kg

ME Trzoda chlewna

4135 Kcal/kg

ME Drób

3500 Kcal/kg

ME Przeżuwacze

3900 Kcal/kg

NE Przeżuwacze

3650 Kcal/kg

UFL

1.13 UFL/Kg

UFC

1.11 UFL/Kg

Zawartość aminokwasów

Kw. Asparaginowy

5.60%

Kw. Glutaminowy

11.00%

Alanina

3.80%

Arginina

5.10%

Fenyloalanina

3.35%

Izoleucyna

2.70%

Histydyna

1.55%

Leucyna

5.30%

Lizyna

2.45%

Tyrozyna

3.30%

Treonina

2.57%

Cysteina

1.50%

Walina

3.50%

Tryptofan

0.90%

Metionina

1.90%

Seryna

3.20%

Glicyna

2.70%

Prolina

3.00%

Kwasy tłuszczowe (zawartość w 100%)

Nasycone

25,00

Jednonienasycone

35,00

Wielonienasycone

40,00

Linolowy

39,00

Oleinowy

32,00

Palmitynowy

22,00

Stearynowy

2,50