Materiały paszowe

SC 75

Produkt uboczny powstający przy produkcji aminokwasów

Skład chemiczny

 

Wilgotność

8.00%

Białko ogólne

70.00%

Tłuszcz surowy

4.00%

Włókno surowe

0.50%

Popiół

4.00%

Bezazotowe wyciągowe (NFE)

13.00%

Zw. azotowe niebiałkowe

<0.98%

Strawność białka (pepsynowa)

92%

Ca

6,79g/kg

P

6,85g/kg

Mg

1,90g/kg

Na

2,87g/kg

  

Wartości energetyczne

 

NE Trzoda chlewna

2750 Kcal/kg

ME Trzoda chlewna

4065 Kcal/kg

ME Drób

3895 Kcal/kg

ME Ryby

 

3980 Kcal/kg

Zawartość aminokwasów

 

Kw. Asparaginowy

6,30%

Kw. Glutaminowy

7.45%

Alanina

2,80%

Arginina

3.40%

Fenyloalanina

2.35%

Izoleucyna

2.70%

Histydyna

0.92%

Leucyna

4.55%

Lizyna

3,15%

Tyrozyna

3.10%

Treonina

12.08%

Cysteina

2,85%

Walina

3.09%

Tryptofan

0.90%

Metionina

1.35%

Seryna

2,82%

Glicyna

2,78%

Prolina

2,80%

Tauryna

0,26%

Pozorna strawność jelitowa

Lizyna

2,97%

Metionina

1,30%

Treonina

11,57%

Walina

2,97%

Histydyna

0,82%

Arginina

3,18%