Skład chemiczny |
|
Wilgotność |
9.50% |
Białko ogólne |
75.00% |
Tłuszcz surowy |
5.00% |
Włókno surowe |
0.20% |
Popiół |
3.00% |
Bezazotowe wyciągowe (NFE) |
7.00% |
Zw. azotowe niebiałkowe |
<2.80% |
Fosfor |
0.70% |
Magnez |
0.10% |
Potas |
0.50% |
Wartości energetyczne |
|
NE Trzoda chlewna |
1950 Kcal/kg |
ME Trzoda chlewna |
3300 Kcal/kg |
ME Drób |
3150 Kcal/kg |
ME Ryby |
3780 Kcal/kg |
Zawartość aminokwasów |
|
Kw. Asparaginowy |
5.80% |
Kw. Glutaminowy |
10.50% |
Alanina |
6.10% |
Arginina |
2.65% |
Fenyloalanina |
2.35% |
Izoleucyna |
2.55% |
Histydyna |
1.60% |
Leucyna |
4.32% |
Lizyna |
2.45% |
Tyrozyna |
1.90% |
Treonina |
2.65% |
Cysteina |
0.50% |
Walina |
3.12% |
Tryptofan |
0.62% |
Metionina |
0.90% |
Seryna |
2.30% |
Glicyna |
2.30% |
Prolina |
2.40% |