Materiały paszowe

SC 80

Produkt uboczny powstający przy produkcji aminokwasów

Skład chemiczny

Wilgotność

9.50%

Białko ogólne

75.00%

Tłuszcz surowy

5.00%

Włókno surowe

0.20%

Popiół

3.00%

Bezazotowe wyciągowe (NFE)

7.00%

Zw. azotowe niebiałkowe

<2.80%

Fosfor

0.70%

Magnez

0.10%

Potas

0.50%

Wartości energetyczne

NE Trzoda chlewna

1950 Kcal/kg

ME Trzoda chlewna

3300 Kcal/kg

ME Drób

3150 Kcal/kg

ME Ryby

3780 Kcal/kg

Zawartość aminokwasów

Kw. Asparaginowy

5.80%

Kw. Glutaminowy

10.50%

Alanina

6.10%

Arginina

2.65%

Fenyloalanina

2.35%

Izoleucyna

2.55%

Histydyna

1.60%

Leucyna

4.32%

Lizyna

2.45%

Tyrozyna

1.90%

Treonina

2.65%

Cysteina

0.50%

Walina

3.12%

Tryptofan

0.62%

Metionina

0.90%

Seryna

2.30%

Glicyna

2.30%

Prolina

2.40%