Dodatek o działaniu przeciwbakteryjnym.
Zastosowanie:
Zapobieganie i usuwanie problemów spowodowanych obecnością drobnoustrojów patologicznych w paszy u świń i innych gatunków zwierząt (biegunki, słabe wyniki produkcji). Koncentracja różnych kwasów organicznych wspomaga hamowanie rozwoju bakterii i grzybów. Kwas mrówkowy wykazuje bardzo silne działanie przeciwbakteryjne. Dodatkowo działanie zakwaszające polepsza strawność paszy u prosiąt i starszych zwierząt. Mieszanina kwasów jest bardziej efektywna niż każdy z nich zastosowany osobno.
Skład i charakterystyka:
Mieszanina kwasów organicznych oraz ich soli (kwas propionowy E-280, kwas mrówkowy E -236).
Podawanie: Zależnie od warunków (temperatura, wilgotność):
- niskie ryzyko: 1 – 2 kg na tonę paszy.
- wysokie ryzyko 2 – 3 kg na tonę paszy.
Opakowania:
Postać proszku. Papierowe worki 25 kg